My late replies.


Assalamualaikum and hi everyone!


From my very last entry, I’ve been promising myself to update at least a post a day. Nay, tak buat pun, semangat ja lebih, tapi satu benda pun tak jalan. So, tonight, I am so keen to break off the la-zi-ne-ss and give out something, warmly specially for those who has been longing and waiting for my words.

Acah acah macam ada fans?

Baiklah, hari ni ingat nak random, tapi masih in the topic circle. Alright, kalau nak tahu, saya jenis yang kalau reply texts ni, memang lambat. Sangat sangat. Kadang-kadang tu sebab lupa, kadang kadang tu sebab phone ran out battery lepastu malas nak charge, dan mungkin boleh jadi sebab saya segan, kot?

Saya selalu text in full. Pernah dulu masa time time 'Qiam Facebook', bila chatting, kawan type 'AQ' which literally means 'AKU' kan? Saya tak faham, sebab bila saya pronounce, bunyi dia macam betul betul macam qalqalah kubra. Haha, time tu ja hee, sekarang by time saya improved. *grin

Tambah tambah lagi teruk kalau saya in confusion lepastu nak kena tanya lecturers, nak taknak memang kena text in English. Gigih tak gigih, suruh kawan baca dulu, perbetul Grammar semua, haaa kadang-kadang tu panjang panjang saya susun ayat sampai jadi macam essay hee, last last dapat reply sebaris ja.

Selalunya kalau nak reply something yang formal, saya selalu type dulu dekat note, copy paste, lepastu baru send. Kadang-kadang tu saya 'typing' punya lama, last last send 3 perkataan ja, is either I don’t mind” or “I don’t care. lepastu tempek emoji satu. 

Oh ya, cerita pasal emoji. Siapa sini suka emoji? Personally, I think emojis speak louder than words. Contoh, bila kita meng-HAHAHAHA, rasa macam tak cukup ‘umph’ kalau tak letak emoji botak kuning yang gelak terkekek-kekek sampai keluaq ayaq mata, kan? Some sort saya rasa macam conversation tu meriah sangat, tapi kalau dah banyak banyak tu lain la pulak cerita dia.

Orang lain relax ja reply texts, messages, chats etc. Takda nak over-thinking in doubt lebih lebih macam saya haih. Kalau dalam Whatsapp group lagilah, memang once in a blue moon. Dari group sekolah, cuzzies, classmates, usrahs, alumni etc selalunya saya read in silence. Bukan sebab taknak ambil tahu, tapi sebab saya segan, haa, ni segan malu, bukan segan malas, tau.

Tapi tu la, kita ni kalau nak segan biar bertempat. Ni kalau dah macamni alahai, parah lah. Takpalah, hopefully nanti-nanti bila ada iPhone boleh lah eh reply Whatsapp laju laju. Whoops, macam takdak kaitan ja. Anyway, nampak tak ada bau bau hint mintak belikan satu tu?

Yay, saya rasa setakat tu untuk harini. Percayalah, kejap lagi lepas post entry ni, saya akan menyemat azam nak update entry esok. Saya semat ja, biasalah hati manusia kan berbolak balik berubah ubah mengikut masa, keadaan dan tempat, eh eh eh? ALASAN

Okay, Till then, have a nice rest, see you when I see you. Wassalam.

 


No comments :